pühapäev, 31. märts 2013

Kodu võistlus - loo mänge ja võida auhindu

Microsofti uus programm Kodu võimaldab luua videomänge. Mängude loomise konkursi eesmärk ongi programmi võimalusi laiemale üldsusele tuvustada. Pange oma loovus proovile!
Microsoft'i Kodu on tasuta, Windowsi-põhine programm, mida saab kasutada videomängude loomiseks koodi kirjutamata. Lohista ja aseta liides tugineb kasutajate osavusele “kui/siis” stsenaariumitel põnevate mänguelamuste loomisel. Kodu kasutajad loovad ise keskkonna (puud, mäed, jõed jne), täpsustavad tegelaskujude rollid ning paigutavad nad mängu. Lõpuks programmeerivad õpilased oma mängu kasutajate võimalused - mida teha saab või ei saa.
Et ergutada Kodu abil mängude loomist, algatas Microsoft uue Imagine Cup’i . See on võistlus noortele vanuses 9-18. Võistlusel osalemiseks tuleb luua mäng, mis keskendub inimese ja vee suhtele. Võistlus toimub kahes kategoorias: 9-12 ja 13-18 aastased. Mõlemas kategoorias on peaauhinnaks 3000 dollarit, teine ja kolmas koht vastavalt 2000 ja 1000 dollarit. Konkursi tähtajaks on 17. mai 2013. Vaata täpsemaid tingimusi siit.

Microsoft pakub õpetajatele, kes tunnevad huvi Kodu kasutamise vastu koolis, spetsiaalset õppekomplekti. Selle komplekti abil on võimalik alustada Kodu kasutamist koos oma õpilastega ning ülalkirjeldatud konkurss oleks just sobilik motivatsioon mänguloomisega alustamiseks. Materjalid on inglisekeelsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar