kolmapäev, 27. märts 2013

Sõdalase kood

Kuato Studios annab lubaduste järgi veel märtsikuus välja esimese programmeerimist õpetava mängu “Sõdalase kood” (Code of the Warrior). (Parandus 27.03 kell 17:16: AppStores täitsa tasuta olemas, NB! Hetkel vaid iPadile).
Mängu eesmärk on lasete seas programmeerimise õppimist populariseerida. Hakitzu on strateegiamäng, milles kaks robotit võitlevad omavahel ruudukujulisel lahinguväljal. Mäng õpetab JavaScripti keelt - robotsõdalaste juhtimiseks peab mängija kirjutama koodi, mis paneb robotid liikuma, sihtima ja tulistama. Mängu arenedes muutuvad koodi kirjutamise ülesanded keerukamaks.
Kuato tahab tuua haridusse mängulisust, et tõsta läbi selle laste huvi arvutiteaduste vastu. Mängu loomiseks uuriti Ameerika ja Inglismaa koole ning saadi teada, et õpilased õpivad suure innuga graafiliselt mitmekülgsete, interaktiivsete ja väljakutsuvate vahendite abil.
Hakitzu’t on juba erinevates koolides heade tulemustega katsetatud. Mängijatele määratakse "koodi-sõdalased", keda nad juhivad ja saavad varuosade poes koodijuppe kirjutades täiustada ja võimsamaks muuta, näiteks lisada oma tegelasele relvasid. Lahinguväljale sisenedes tuleb kirjutada robotile vastavad käsklused, läbi mille ta tegutsema asub ning siis tuleb oodata vastase käiku.

Mänguga käib kaasas juhend, läbi mille on võimalik koodikirjutamist õppida. Virtuaalne klaviatuur teeb laste jaoks koodikirjutamise lihtsamaks, sest sellel on olemas programmeerimiseks tihedamalt kasutatavad sümbolid. Kui koodijuppi satub viga, siis tõstab mäng selle esile. Mängus on kolm areeni ning selle lõpuks õpib mängija tundma muutujaid, funktsioone, JavaScripti põhikonstruktsioone ja süntaksit. Mängu saab kasutada iPad’idel ning mängu täiendatakse pidevalt uuendustega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar